x
Categorieën

Brandblussers

Met een schuimblusser kun je vaste stoffen en vloeistoffen branden blussen.  De blusser is gevuld met water en schuim, een substantie die voor een verkoelende werking zorgt. Doordat het zo licht is van gewicht is schuim zeer geschikt om vloeistofbranden te blussen omdat het erop blijft liggen, en bij vaste stoffen blijft schuim eraan plakken om op die manier ook de verbrandingsreactie weg te nemen door afsluiting van zuurstof. Het is niet schadelijk voor het milieu.

De CO2 blusser, ook wel koolzuursneeuwblusser genoemd, is geschikt voor het blussen van vloeistofbranden en branden in onder spanning staande apparatuur. De CO2 komt gasvormig uit de cilinder, maar zit vloeibaar in de fles. Dit komt omdat de cilinder in feite een hogedrukcilinder is en gas onder druk van rond de 60 bar overgaat in een vloeistof. Door verandering in aggregatie als de blusstof in de buitenlucht komt, koelt het enorm af en heeft het een temperatuur van -80 graden Celsius.

Een poederblusser is geschikt voor vaste stoffen, vloeistof en gasbranden. Met een poederblusser kun je dus veel soorten branden blussen. Het blusmiddel is bovendien voordelig in de aanschaf. 

Blusdekens hebben als doel de zuurstoftoevoer bij een brand te stoppen. Door het bedekken van de brandhaard met een blusdeken kan er geen zuurstof meer bij de brand komen en dooft de brand.

Zodra er een brand uitbreekt op een metaal soort is het lastig om deze te blussen. Een gewone poederblusser biedt hierbij geen uitkomst omdat het normale (standaard) bluspoeder uiteen valt bij het blussen van een metaalbrand. Dit komt door de hoge temperatuur die ervoor zorgt dat er geen blussende werking optreed. Er komt wel een laag poeder op de metaalbrand maar onder die laag blijft de brand doorgloeien.

Toon als: List Grid
Aantal weergegeven:
Sorteren op:
Brandblusser metaal 9kg
Merk: Smeba
De speciaal ontwikkelde blusser voor het bestrijden van metaalbranden. Zodra er...
€364,00
Incl. BTW: €440,44
© ICON Protect 2022 | Webdesign: m&m web-it
Onze website maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren. Klik hier om onze privacy verklaring te lezen.