x
Categorieën

Reddingsvesten

Het reddingsvest is een reddingsmiddel dat dient om een drenkeling veilig drijvend te houden. Het reddingsvest corrigeert een verkeerde houding in het water, zodat het gezicht altijd boven water zal blijven waardoor verdrinking verhinderd wordt, ook bij een bewusteloze drenkeling.

150N is een standaard die veel gedragen wordt in de actieve watersport, dit omdat je o.a. een reddingsvest moet dragen wanneer je staand aan het varen bent. 150N is alleen geschikt bij het dragen van lichte ('s zomerse) kleding.

275N reddingsvesten met een drijfvermogen van 275N zijn in iedere situatie voldoende veilig. Deze vesten worden veel gebruikt voor beroepsmatig gebruik. Bij het dragen van wat dikkere kleding, zoals bijvoorbeeld een warm vest, veiligheidsschoenen, een zeilpak, een regenjas of andere dikke kleding, is het belangrijk dat het gewicht van deze kledingstukken gecompenseerd wordt bij te water raken.

SOLAS reddingsvesten zijn goedgekeurd voor het gebruik na 15 mijl uit de kust. Solas of MED reddingsvesten zijn de zwaarst uitgevoerde reddingsvesten die worden gedragen door de professional. Solas reddingsvesten zijn professionele reddingsvesten die meestal worden gebruikt op boorplatformen, scheepvaart, offshore, windmolenparken etc.

© ICON Protect 2022 | Webdesign: m&m web-it
Onze website maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren. Klik hier om onze privacy verklaring te lezen.